Rozumiem

W ramach tej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Więcej informacji znajdziesz w naszejPolityce Cookies.

Polityka Cookies

Niniejsza polityka prywatności, określa zasady przetwarzania przez ADAMOT sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowie („ADAMOT”) danych osobowych klientów oraz użytkowników, a także cele i zasady wykorzystywania plików cookies.

I. Postanowienia ogólne

  • Wyrazy użyte w niniejszej polityce prywatności mają znaczenie nadane im poniżej:
    • dane osobowe – dane osobowe w rozumieniu Ustawy o ochronie danych osobowych, dotyczące klientów ADAMOT lub użytkowników witryny ADAMOT;
    • pliki cookies – wszelkie dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, zapisywane na urządzeniu końcowym użytkownika strony internetowej w czasie korzystania przez niego z tej strony, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się ze stroną internetową z tego urządzenia końcowego;
    • Ustawa o ochronie danych osobowych – ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. Nr 101, poz. 926),
    • Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną – ustawa z dnia z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.);
    • witryna ADAMOT – strona internetowa dostępna pod adresem www.adamot.pl wraz z wszystkimi podstronami.

II. Zasady przetwarzania danych

  • Administratorem danych osobowych jest ADAMOT sp. z o.o. prowadzący działalność gospodarczą pod firmą ADAMOT sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowie przy ulicy Przemysłowa 8.
  • Dane osobowe mogą być przetwarzane, w zakresie, w jakim zostaną podane przez osoby, których dotyczą (np. przy składaniu zamówienia w sklepie internetowym ADAMOT, przy wypełnianiu formularza kontaktowego w witrynie ADAMOT), wyłącznie w celach podanych poniżej, tj.:
    • do osiągnięcia pełnej funkcjonalności usług świadczonych przez ADAMOT na rzecz osób, które złożyły zamówienia w sklepie internetowym ADAMOT, a w szczególności do przyjmowania i realizacji zamówień w sklepie internetowym, przyjmowania od klientów i dokonywania na rzecz klientów płatności lub zwrotów oraz bieżącej korespondencji dla celów obsługi zamówień składanych przez klienta;
    • przygotowania i przekazania odpowiedzi na korespondencję kierowaną do ADAMOT, w szczególności za pośrednictwem formularza kontaktowego dostępnego w witrynie ADAMOT.
  • Podanie danych osobowych jest dobrowolne, brak zgody może jednak uniemożliwić Autotele świadczenie usług drogą elektroniczną i dokonywanie zakupów w sklepie internetowym.
  • Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych ADAMOT zapewnia ochronę danych osobowych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, pozyskaniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem niezgodnie z przepisami prawa oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
  • Każda osoba, która poda swoje dane osobowe ma prawo dostępu do ich treści, do poprawiania ich, a także do żądania ich usunięcia, na zasadach określonych w ustawie o ochronie danych osobowych oraz ustawie o świadczeniu usług drogą elektroniczną. W tym celu osoba, której dane dotyczą powinna wysłać wiadomość z odpowiednim żądaniem na adres poczty elektronicznej info@adamot.pl
  • ADAMOT gromadzi również adresy IP użytkowników Witryny ADAMOT, zapisywane w logach systemowych serwera. Informacje te wykorzystywane są w szczególności w celu zarządzania Witryną ADAMOT, rozpoznawania problemów z pracą serwerów i rozwiązywania ich oraz analizowania ewentualnych naruszeń bezpieczeństwa w witrynie ADAMOT a także do celów statystycznych. Informacje te nie są łączone z danymi osobowymi użytkowników witryny ADAMOT.

III. Zasady wykorzystywania plików cookies

  • Witryna ADAMOT wykorzystuje pliki cookies w celu dostosowania zawartości witryny do preferencji użytkowników oraz optymalizacji korzystania z witryny. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry urządzenia użytkownika i odpowiednio wyświetlić witrynę, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb oraz w celach przeprowadzania anonimowych statystyk dotyczących m.in. sposobu korzystania przez użytkowników z Witryny ADAMOT.
  • Użytkownicy witryny ADAMOT mogą w każdym czasie dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Zmiany takie są możliwe za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownicy mogą również usunąć pliki cookies korzystając w funkcji przeglądarki internetowej, której używają. W przypadku wyłączenia lub ograniczenia dostępu plików cookies korzystanie z Witryny ADAMOT będzie możliwe, jednakże niektóre jej funkcjonalności mogą nie być wówczas dostępne.
  • Niedokonanie zmiany ustawień oznacza, że pliki cookies będą zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika Witryny ADAMOT, a tym samym, że ADAMOT będzie przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji. Przy czym jest to bezpieczne dla urządzenia użytkownika i tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do urządzenia wirusów lub innego niechcianego lub złośliwego oprogramowania.

IV. Postanowienia końcowe

  • ADAMOT zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian do niniejszej polityki prywatności, w szczególności w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa. W takim przypadku nowa polityka prywatności zostanie opublikowana na w witrynie ADAMOT.